رجوع از وصیت
وصیت به معنای تعیین تکلیف برای امور پس از فوت افراد است. هر فردی می تواند درخصوص تملیک یک سوم از اموال خود و یا رسیدگی به اموری چون سرپرستی و نگهداری از فرزندانش برای زمان پس از فوت خود وصیت نماید.
طرق مختلف وصیت
وصیت به طرق مختلفی چون وصیت دست نویس، وصیت رسمی و … می تواند تنظیم شود. اما باید توجه داشت که فارغ از نحوه تنظیم وصیت نامه، موصی تا پیش از مرگ خود، هرگاه که بخواهد حق رجوع و یا تغییر در وصیت نامه خود را دارد. این حق را ماده 838 قانون مدنی نیز برای موصی به رسمیت شناخته است.
ادامه مطلب | وکیل خانواده
قابلیت رجوع از وصیت جنبه امری دارد و قابلیت اسقاط ندارد. یعنی موصی نمی تواند ضمن انشای وصیت خود، تمام وصایای بعدی را باطل اعلام دارد، بلکه اگر اراده موصی مبنی بر رجوع از وصیت، به هر طریق اعم از صریح یا ضمنی احراز شود، وصیت مذکور باطل برشمرده می شود.
نگارش وصیت ثانی
نگارش یک وصیت نامه برخلاف وصیت قبلی نیز به معنای رجوع از وصیت نخست است و مطابق ماده 839 قانون مدنی، وصیت دوم ملاک عمل قرار می گیرد. از آنجا که وصیت نمایانگر آخرین اراده موصی پیش از مرگ می باشد، همیشه وصیتی که موخر از سایر وصایا انشا شده است، معتبر برشمرده می شود. البته اگر تقدم و تاخر تاریخ انشای وصایا احراز نشود، تا جایی که وصایا با یکدیگر تعارضی نداشته باشند و از میزان ثلث اموال متوفی نیز تجاوز ننمایند، اجرا می گردند.
ادامه مطلب | قانون مدنی
سخن پایانی
گروه حقوقی آریان دادوش با بهرهگیری از وکلای متخصص در هر زمینه یکی کارآمد ترین و متعهد ترین موسسات حقوقی در تهران می باشد ، وکلای با تجربه در آریان دادوش در تلاشند تا کمکی در راه گرفتن حق به شما دوستان تقدیم نمایند.موضوع وصیت یک مبحث کاربردی در حقوق مدنی می باشد ، حتما قبل از هرگونه اقدام حقوقی با یک متخصص مشورت نمایید.