ابطال سند مجعول همانطور که از نامش پیداست در مواقعی رخ میدهد که فردی با جعل و کلاهبرداری و دروغ ملکی را که برای خودش نیست به وسیله اسناد رسمی مالک شود و اشتباها توسط این اسناد به ثبت رسیده باشد .
به طور کلی ابطال سند رسمی ملک در مواقعی رخ میدهد که فردی قصد دارد سند ملکی را که به نام دیگری ثبت رسیده است باطل نماید ، در این شرایط با توجه به جمع آوری اسناد و مدارک میتوان از طریق ثبت دادخواست از هر یک از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دعوای ابطال سند رسمی را مطرح نمود .
مطلب مرتبط | وکیل الزام به تنظیم سند
دعاوی ابطال سند رسمی ممکن است به دلایل متفاوتی صورت گیرد یکی از آن دلایل ابطال سند مجعول میباشد و طرح دادخواست ابطال سند مجهول هم از مهمترین بخشهای این دعویست .
البته در طرح این دعاوی باید به شرایط ابطال سند رسمی آگاه باشیم و بدانیم که این ملکی که داریم برای آن دعوی را مطرح میکنیم امکان ابطال سند آن هست یا خیر به همین علت وجود یک وکیل ملکی مجرب میتواند بسیار قابل اتکا باشد البته باید این هم بدانیم که دعاوی ملکی به طور حجم بالایی از پروندههای حقوقی را در دادگاهها تشکیل میدهند .
با این حال تمامی آنها موفق خاتمه نمییابند چرا که در خیلی از موارد وعدههای دروغین وکلا میتواند موجب ضرر مادی و همچنین تلف شدن زمان موکل و نرسیدن به نتیجه مطلوب شود توصیه آریان دادوش مشورت و کمک گرفتن از یک وکیل متعهد و با تجربه در این زمینه است.
ادامه مطلب | وکیل ملکی تهران
آریان دادوش | دادخواست ابطال سند مجعول
ابطال سند رسمی
دعاوی ابطال سند رسمی به دعاوی گفته میشود که در آن فردی ادعا مینماید که ملکی که به نام دیگری ثبت شده و در دفتر ثبت اسناد و املاک به ثبت رسیده است برای او نیست و تقاضای ابطال سند را دارد.
اگر بخواهیم به طور خلاصه عرض کنیم هنگامی که شخصی مالک یک ملک میشود در اداره ثبت اسناد و املاک نامش ثبت میشود و برای او سند تنظیم میشود باید بدانیم که هر ملک یک مالک دارد و در دفاتر ثبت اسناد و املاک مالکیت او به ثبت رسیده است ،
حال اگر شخصی ادعا دارد که مالک رسمی ملک او نیست و به هر دلیلی میخواهد سند رسمی که اداره ثبت اسناد و املاک به نام شخص مورد نظر تنظیم نموده را باطل نماید باید به وسیله اسناد و مدارک همچنین جمع آوری ادله و مستندات دعوای ابطال سند رسمی را مطرح نماید یکی از دلایلی که میتوان توسط آن دعوای ابطال سند رسمی را مطرح نمود از طریق دادخواست ابطال سند مجعول است .
به طور کلی چندین مورد میباشند که به وسیله آنها میتوان دعوای ابطال سند رسمی را مطرح نمود که یکی از آنها هم ابطال سند مجعول میباشد و طرح دادخواست ابطال سند مجعول ،
در رابطه با توضیح هر یک از این موارد در مقالات گوناگون و همچنین در مقاله ابطال سند رسمی به طور کلی پرداختهایم در اینجا فقط مروری بر این موارد میکنیم و به ادامه بحث دادخواست ابطال سند مجعول میپردازیم ، این موارد شامل :
- صوری و غیر واقعی بودن
- اسناد مجعول و خلاف واقع
- وجود معامله معارض
- سبز شدن سند مالکیت جهت تضمین
بهتر است ابتدا تعریفی از اسناد انواع آن و ماهیت آنها نیز بدانیم و به طور خلاصه بدانیم سند عادی و سند رسمی چه تفاوتی با یکدیگر دارند با ما در ادامه این مقاله در رابطه با دادخواست ابطال سند مجعول همراه باشید .
ادامه مطلب | ابطال سند رسمی به علت وجود معارض
آریان دادوش | دادخواست ابطال سند مجعول
انواع سند
به طور کلی به هر نوشته ای که در مقام دعوا و طرح ادعا یا دفاع در دادگاه به کار رود را سند میگویند. در اصطلاح زمانی یک نوشته سند است که دارای امضا اثر انگشت و یا مهر شخصی باشد.اسناد از ادله اثبات دعوی در مراجع میباشند.با توجه به ماده 1287 قانون مدنی :
سند رسمی : به سندی میگویند که در دفاتر اسناد رسمی و یا نزد مامورین رسمی که در حدود صلاحیت آنها میباشد و بر اساس مقررات قانونی هستند تنظیم شده اند. در اینجا مامور رسمی شخصی است که ماموریتش در قانون پیشبینی شده است حال چه در یک ارگان دولاتی باشد و چه غیر دولتی.
سند عادی : به اسنادی که برعکس سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی تنظیم نشده اند و یا نزد سایر مامورین رسمی که در حوزه اختیاراتشان میباشد تنظیم نشده .
هر گاه سند به وسیله یکی از مامورین رسمی تنظیم اسناد تهیه شود ، اما مامور صلاحیت تنظیم آن سند را نداشته باشد و یا رعایت ترتیبات مقرره قانونی را در تنظیم سند نکرده باشد ، سند در صورتی که دارای مهر و امضای طرفین باشد ، عادی است.
زمانی که سند عادی نسخه های متعدد داشته باشد، هر یک از آنها در صورتی معتبر است که امضای اصل داشته باشد.
تاریخ در این اسناد فقط درباره اشخاصی که شرکت در تنظیم آنها داشته و ورثه آنان و کسی که به نفع او وصیت شده است اعتبار خواهد داشت.
دادخواست ابطال سند مجهول
همانطور که مستحضر هستید در دعاوی ابطال سند رسمی و به طور کلی هر دعوی مطرح کردن یک دادخواست بی عیب و نقص که بتوانیم خاصه خود را از این دعوی به طور دقیق در آن مطرح نماییم از مهمترین مسائل طرح دعوی میباشد حال در دعوای ابطال سند مجعول نیست طرح یک دادخواست کامل و مختصر و مفید که بتوانیم از طریق آن برای ابطال سند مجعول اقدام نماییم مسئله بسیار حائز اهمیت و مهمی است ،
هر وکیلی با توجه به نحوه بیان خود میتواند دادخواست متفاوتی را در دعاوی گوناگون مطرح نماید اما شاکله کلی در دعاوی یک چیز است و هدف از طرح آن دادخواست یکیست در دعاوی ابطال سند رسمی و همچنین ابطال سند مجعول نیست به طور کلی هدف ابطال سند است و دادخواست ابطال سند مجعول به هر نحوی هم که نوشته شود هدفش ابطال سند است .
در نتیجه اگر شما خواهان اقامه دعوی ابطال سند مجعول میباشید میتوانید با ارتباط با گروه حقوقی آریان دادوش و مشورت گرفتن از وکلای ملکی مجرب او در صورت نیاز دادخواست ابطال سند مجعول مناسب خود را تهیه کنید .
برای ارتباط با گروه حقوقی آریان دادوش میتوانید با شماره ۰۹۱۲۴۱۸۴۵۰۷ تماس گرفته و بعد از مطرح کردن مسئله مربوط خود با وکیل ملکی مربوطه صحبت نمایید .
جعل اسناد رسمی
یکی از راههای ابطال سند رسمی که در صورت وجود مدارک و مستند لازم و اثبات این ادعا میتوان سند را باطل نمود وجود سند جعل شده و غیر واقع میباشد این دعوی که راجع به آن صحبت میکنیم همان ابطال سند مجعول است و موضوع اصلی مقاله ما که دادخواست ابطال سند مجعول میباشد نیز در همین مورد جای میگیرد .
در این موارد افرادی با جعل اسناد خود را مالک ملک میدانند و مالکیت خود را اثبات مینمایند همچنین در نهایت با جعل این اسناد موفق به ثبت سند رسمی به نام خود نیز میشوند .
یکی از اهداف این افراد که به جعل اسناد رسمی میپردازند سواستفاده از مفاد سند جعل شده میباشد که از طریق این کار حقی را بر خلاف واقع به نفع خود استفاده میکنند در این شرایط لازم است که مالک حقیقی دعوای ابطال سند رسمی ملک مطرح نماید همچنین به علت جعل و مجعول بودن سند میبایست با دادخواست ابطال سند مجعول از طریق هر یک از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شروع نماید .
ابطال سند مجعول
قبل از اقامه دعوای ابطال سند مجول و طرح دادخواست ابطال سند مجول باید بدانیم که این دعوا با ادعای جعل در دادگاه شروع میشود ، این ادعای جعل هنگامی امکانپذیر است که یک سند جعلی در مقام دفاع یا دعوا در دادگاه ارائه شده است در این صورت فرد تا اولین جلسه رسیدگی فرصت دارد تا با ارائه دلایل و مدارک ادعای جعل خود را مطرح کند .
اثبات جعلی بودن سند و همچنین رای قطعی دادگاه در پایان دعوی از شرایط ابطال سند مجعول و از شرایط دعوای ابطال سند مجعول میباشد .
آریان دادوش | دادخواست ابطال سند مجعول
ادعای جعلی بودن سند
همانطور که در بالاتر هم اشاره کردیم برای اثبات دعوی ابطال سند مجعول و گرفتن رای قطعی دادگاه و باطل نمودن سند نیاز به اثبات ادعای خود نسبت به جعلی بودن آن سند داریم که با توجه به شرایط و مدارک و همچنین ادله ما امکانپذیر میشود .
امروزه دعاوی بسیاری مربوطه به جعل اسناد در دادگاهها موجوداند که ممکن است در آنها شخصی به وسیله جعل اسناد و ارائه آنها در دعوا بخواهد حق دیگری را مانند حق مالکیت تضییع نماید و یا شخصی با جعل اسناد هویتی مرتکب جرایمی به نام شخص دیگری میشود .
شکایت کیفری جعل، زمانی که کسی، با جعل سندی، به اسم دیگری، مرتکب جرایمی می شود یا ادعای جعل، زمانی که سندی علیه کسی، در مقام دفاع یا دعوا، به دادگاه، ارائه می گردد، از جمله اقداماتی است که هنگام استفاده از یک سند مجعول و برای ابطال آن، قابل انجام است. ابطال سند مجعول در دادگاه و تعیین تکلیف سند جعلی، نحوه و شرایط خاصی دارد که بدون استفاده و اطلاع از آن ها، ابطال سند مجعول، غیر ممکن خواهد بود.
شکایت از جرم جعل و ادعای جعل و دادخواست ابطال سند مجعول ، یکی از پیش بینی های قانون گذار، در خصوص زمانی است که یک سند مجعول، علیه دیگری، در مقام دعوا یا دفاع، به دادگاه، ارائه شده یا شخصی، مطلع می شود، سندی، به زیان او جعل شده و مورد استفاده قرار گرفته است .
بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، عادی یا رسمی بودن سندی که در خصوص آن، ادعای جعل و تقاضای تعیین تکلیف و ابطال آن، مطرح است، تاثیری بر عدم امکان ادعای جعل، نخواهد داشت. ادعای جعل در دادگاه، می تواند به دو شیوه مختلف صورت گیرد :
دعوای جعل به صورت حقوقی : که همان دعوای جلب تبع دعوای دیگری نیز نامیده میشود ، این در زمانی است که شخصی که یک دعوای حقوقی را مطرح کرده در میان این دعوا متوجه شود طرف مقابل سندی مجعول را به عنوان ادله بر علیه او به دادگاه ارائه داده است مانند دعوای مالکیت حال شخص اول تا زمان دادرسی مهلت دارد تا ادعای جعل کند ،
اگر این مهلت بگذرد و بعد از آن ادعای جعل کند فقط در صورتی قبول است که دلیل ادعای جعل ایشان بعد از آن موعد مقرر پیدا شده باشد و دیگر راه دیگری نداشته باشد .
به این ادعا ادعای جعل تبعی گفته میشود چرا که به تبع یک دعوی دیگر مطرح شده است .
دعوای جعل کیفری : با توجه به مطالب بالا و علاوه بر ادعای جعل به صورت حقوقی که در تبع دعوای دیگر نیز میآمد ما شکل دیگری از ادعای دعوای جعل را داریم ، در این زمان هنگامی که فرد متوجه میشود سندی به زیان او جعل شده است و شخص از آن استفاده میکند بعد از آگاهی میتواند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست ابطال سند مجعول بر علیه شخص اقامه دعوا نماید که موضوع اصلی مقاله ما نیز میباشد .
شرایط ابطال سند مجعول
ابطال سند مجعول شرایط خاصی را به همراه خود دارد که در قانون نیز به آن اشاره شده است چرا که فقط طرح دعوای ابطال سند مجعول و همچنین تعیین و تکلیف آن در دادگاه نتیجه مطلوب را نخواهد داد برای این کار و رسیدن به رای قطعی ابطال سند نیاز به شرایطی است که برای اقامه دعوا باید آنها را فراهم نماییم ،
ماده ۲۲۱ قانون آیین دادرسی مدنی در این رابطه مقرر میدارد :
دادگاه، مکلف است، ضمن صدور حکم، راجع به ماهیت دعوا، نسبت به سندی که در مورد آن، ادعای جعل شده است، تعیین تکلیف نموده، اگر آن را مجعول تشخیص ندهد، دستور تحویل آن را به صاحب سند، صادر نماید و در صورتی که آن را مجعول بداند، تکلیف اینکه باید، تمام سند از بین برده شود و یا قسمت مجعول در روی سند، ابطال گردد یا کلماتی محو و یا تغییر داده شود، تعیین خواهد کرد.
اجرای رای دادگاه در این خصوص، منوط است به قطعی شدن حکم دادگاه، در ماهیت دعوا و گذشتن مدت درخواست تجدیدنظر یا ابرام حکم، در مواردی که قابل تجدیدنظر می باشد و در صورتی که وجود اسناد و نوشته های راجع به دعوای جعل، در دفتر دادگاه لازم نباشد، دادگاه، دستور اعاده اسناد و نوشته ها را به صاحبان آنها می دهد .
با توجه به این ماده و نتیجهای که میتوان از آن گرفت در رابطه با دادخواست ابطال سند مجعول و همچنین اقامه دعوای ابطال سند مجعول از شرایط اساسی این امر یک اثبات جعلی بودن سند توسط مدارک و ادله مستند بعد از مطرح کردن دعوا در دادگاه میباشد همچنین صدور رای قطعی دادگاه در رابطه با دعوا و معین کردن مهلتها از جمله تجدیدنظر خواهی و واخواهی میباشد
آریان دادوش | دادخواست ابطال سند مجعول
سخن پایانی
دادخواست ابطال سند مجعول از مراحل ابتدایی شروع دعوای ابطال سند به دلیل جعل آن است چرا که فرد بعد از فهمیدن اینکه سندی بر علیه او جعل شده و یا حقی از او به وسیله سند جعلی سلب شده است اقدام به اقامه دعوای ابطال سند مجعول میکند .
همچنین ممکن است سندی جعلی در دادگاه و در اثنای دعوایی به عنوان ادله مورد استفاده قرار گیرد و طرف مقابل آنجا بفهمد که سندی جعلی و ساختگی بر علیهش صورت گرفته .
اگر بخواهیم ابطال سند مجعول را به چند مرحله تقسیم کنیم و مراحل ابطال سند را به طور کلی و خلاصه در پایان این مقاله بیاوریم این گونه است که فرد بعد از اینکه متوجه وجود سند مجعول شد حال اگر میان دعوای حقوقی دیگری در دادگاه بود و آن موقع میخواست اقدام به ابطال سند کند :
ادعای جعل او و اقدام او برای ابطال سند تبعی و ادعای جعل حقوقی شمرده میشود ولی اگر مستقیماً به شکایت کیفری و تنظیم دادخواست ابطال سند مجعول و ارسال آن به مراجع قضایی مورد نظر بپردازد ادعای جعلش کیفری است ، پس میتوانیم
- مرحله اول را آگاهی فرد از وجود سند جعلی و اقدام او و ادعای او برای ابطال سند مجعول نام گذاری کنیم .
- پس از ارسال دادخواست ابطال سند مجعول و اقامه دعوا حال چه ادعای جعل ما حقوقی باشد و چه ادعای جعلمان کیفری باشد فرد میبایست ادله و مستندات مربوط به ادعای خود را تا جلسه اول دادرسی جمع آوری کند که این مدارک و شواهد میتواند نظر کارشناس بر جعلی بودن سند همچنین شهادت شهود و اماراتی از این قبیل باشند ، پس مرحله دوم را میتوانیم اثبات ادعای جعل شخص خواهان توسط مدارک معتبر در دادگاه بنامیم .
- بعد از شکایت خواهان و ادعای او برای ابطال سند مجعول و اثبات ادعایش در دادگاه حال دادگاه میبایست در صورت حقوقی بودن ادعای جعل رای قطعی بر دعوای مورد نظر را صادر نماید .
- نهایتا تمامی این مراحل در نهایت دستور دادگاه برای ابطال و معدوم کردن سند میباشد .
توصیه گروه حقوقی آریان دادوش با سابقه ۲۰ سال فعالیت در زمینههای مختلف حقوقی و کیفری و بالاخص ملکی و حقوقی به شما عزیزان این میباشد که الزاماً قبل از اقامه هرگونه دعوای ملکی و یا تنظیم هرگونه سند و قرارداد در این رابطه با یک وکیل مجرب و آگاه مشورت نمایید چرا که با صرف هزینهای بسیار اندک میتوانید جلوی ضرر بزرگتری را بگیرید .