حقوق وظیفه و مستمری متوفی
پس از فوت یکی از اعضای صندوق های بازنشستگی اعم از کشوری، لشکری، تامین اجتماعی و سایر صندوق های خاص، مطابق ماده 48 قانون حمایت خانواده، حقوق مستمری قطع نشده و به افراد زیر تعلق می گیرد:
ادامه مطلب | قانون حمایت از خانواده
1 – همسر یا همسران متوفی به شرطی که رابطه زوجیت دائم بین آنها برقرار بوده باشد، از این حقوق برخوردار می گردند. در مواردی که متوفی چند زوجه دائمی داشته باشد، این مبلغ مقرری میان آنها به نسبت مساوی تقسیم می گردد.
2 – فرزندان دختر در صورت نداشتن شغل یا شوهر از حقوق وظیفه یا مستمری پدر متوفای خود، بدون در نظر گرفتن هیچ گونه محدودیت سنی، بهره مند می شوند.
3 – فرزندان پسر تا پیش از سن 20 سالگی از این حقوق منتفع خواهند بود و پس از 20 سالگی به شرطی که معلول ازکارافتاده نیازمند باشند و یا اینکه اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند، از این حقوق برخوردار می گردند.
بیشتر بخوانید | وکیل اداره کار
در صورتی که زوجه حقوق بازنشستگی بگیرد
باید توجه داشت در صورتی که زوجه متوفی، خود عضو صندوق های بازنشستگی بوده و حقوق بازنشستگی داشته باشد، نمی توان او را از برخورداری از حقوق همسر متوفایش منع نمود. علاوه بر این، ازدواج مجدد زوجه نیز باعث قطع حقوق مستمری همسرش نمی گردد. در صورت فوت شوهر دوم و تعلق حقوق وظیفه آن فرد به زوجه نیز میزان بالاتر حقوق ملاک قرار می گیرد و بین حقوق مستمری شوهر اول و دوم، زوجه از حقوقی برخوردار خواهد شد که میزان بیشتری داشته باشد.
سخن پایانی
گروه آریان دادوش با بهره گیری از دانش متمرکز در هر بخش و وکلای مجرب در حوزه تخصصیشان ، در تلاش است گامی در کمک به افرادی که گره ای در کار ، خانواده ، تجارت و حتی افرادی که به ناحق ،حقوقشان تضییع شده است برداشته باشد ، امیدواریم خواندن مطلب حقوق وظیفه و مستمری متوفی برای شما مفید واقع شده باشد.