ثبت وفات
وفات به معنای توقف ضربان قلب و خاتمه هرگونه علائم حیاتی در افراد است. فوت اشخاص چون ولادت آنان حائز اهمیت بوده و بایستی اعلام و در اسناد ثبت احوال به ثبت برسد. فوت هر شخصی حتی طفلی که بلافاصله پس از تولد فوت کند، مطابق ماده 22 قانون ثبت احوال باید به مامور یا نماینده ثبت احوال اعلام شود. اعلام وفات بایستی به همراه تصدیق پزشک و در غیر این صورت، با حضور دو نفر گواه انجام شود.
ادامه مطلب | وکیل خانواده
آریان دادوش | مقالات ملکی ثبتی
وکیل ملکی
اعلام وفات
خویشاوندان متوفا مکلف به اعلام وفات می باشند. اما به این معنا نیست که سایرین تکلیفی نسبت به این موضوع ندارند. از قانون ثبت احوال مصوب 1355 برداشت می شود که جز خویشاوندان متوفا، هر شخص که در زمان مرگ حاضر باشد، متصدی یا صاحب مکانی که مرگ در آن رخ دهد، ماموران انتظامی و متصدیان گورستان نیز تکلیف اعلام وفات را برعهده دارند. اما در هر صورت، پزشک صادرکننده گواهی فوت، موظف به ارسال یک نسخه از گواهی فوت به ثبت احوال محل می باشد.
در صورتی که مرگ بر اثر سوانحی چون سیل، زلزله و … رخ دهد، اعلام وفات قربانیان این حوادث برعهده مقامات انتظامی یا گروه های امدادی حاضر در محل می باشد.
فوت نظامیان در اثر جنگ یا در زمان صلح در سربازخانه ها یا در اثر مانورهای نظامی نیز بایستی توسط فرمانده قسمت مربوطه اعلام شود.
آریان دادوش | مقالات ملکی ثبتی
وکیل ملکی
مهلت اعلام فوت
ماده 25 قانون ثبت احوال، مهلت مقرر جهت اعلام فوت اشخاص را ظرف ده روز از تاریخ فوت یا آگاهی از آن دانسته است. باید توجه داشت که روز وفات و تعطیلی رسمی بعد از آخرین روز جزو این مهلت ده روزه محاسبه نخواهد شد. اعلام وفات اشخاص به قدری حائز اهمیت است که قانونگذار برای عدم اعلام به موقع این واقعه ضمانت اجرای مدنی و کیفری پیش بینی نموده است.
ادامه مطلب | قانون ثبت احوال
سخن پایانی
گروه حقوقی آریان دادوش متشکل از وکلای مجرب و متعهد در زمینه تخصصیشان می باشد که با بهره گیری از علم و دانش به روز همه روزه برای گسترش عدالت و گرفتن حق موکلان در تلاشند ، امیدوارم خواندن این مطلب اندک اطلاعاتی به شما داده باشد تا بتوانید انتخاب درست تری در مسیر پرونده ی خود انجام دهید.