انواع عقد و قرارداد

مقاله ای که در ادامه مطالعه خواهید کرد انواع عقد و قرارداد خواهد بود ، در رابطه با انواع آن در مقاله ای مشابه به نام انواع عقود و آثار آنهاکه شامل برخی نکات تکمیلی نیز میباشد صحبت کردیم.

دور از تصور است که تا بحال شخصی کلمه عقد را نشنیده باشد ، رایجترین آن عقد نکاح و شروع زندگی مشترک یک خانم و آقا کنار هم میباشد که عقد نکاح هم نوعی عقد لازم است و شرایط مخصوص خود را دارد ولی از معمول ترین عقد ها نیز میتوان به عقد بیع که شامل ایجاب و قبول و منجر به یک خرید و فروش میشود نیز یاد کرد.

گروه حقوقی آریان دادوش با تکیه بر دانش وکلا و اساتید محترم مجموعه در رابطه با انواع دعاوی و موضوعات مهم حول مسائل حقوقی و به خصوص حقوقی ملکی در سایت آریان دادوش منتشر نموده است یکی از این مسائل پر اهمیت انواع عقد و قرارداد است .

ادامه مطلب | وکیل ملکی حقوقی

انواع عقد و قرارداد
انواع عقد و قرارداد

 

مطالب مربوط به انواع عقد شاید به طور مستقیم در دعاوی و اختلافات کارگشا نباشد ولی کلید حل بسیاری از اختلافات در رابطه با راه های انحلال قراردادها و معاملات ، فسخ ، انفساخ و اقاله عقود در همین مطالب نهفته است و فقط با دانستن قانون نمیتوان در این مسیر پیشروی کرد.

مطلب مرتبط | اقاله یا تفاسخ چیست

آریان دادوش | انواع عقد و قرارداد

انواع عقد و قرارداد

پیش از آنکه در مبحث ورود نماییم بهتر آن است که بدانیم  اعمال حقوقی چه هستند ، تعریف کلی راجعبه عقد و تفاوت آن با ایقاع چیست پس با این مطالب شروع میکنیم :

عمل حقوقی : عمل حقوقی یک عملیست که همیشه ارادی میباشد حال گاهی اوقات فقط با یک اراده انجام میشود که به آن ایقاع میگویند و در برخی موارد بیش از یک اراده به آن تعلق میگیرد که آن را عقد مینامیم.

حال همانطوری که عقد انواع و اقسام خود را دارد ایقاع هم شامل دو نوع یک طرفه و دو طرف خواهد شد ، ایقاع یک طرفه آن است که اثر اراده فقط به یک طرف خواهد رسید همچون حیازت مباحات مثل شکار که فقط نتیجه به شکارچی میرسد .

ایقاع دو طرفه این صورت است که تاثیر اراده به دو طرف خواهد رسید به عنوان مثال فسخ ( منظور عمل فسخ میباشد نه حق فسخ ) که نتیجه آن به دو طرف عقد بازمیگردد.

مطلب مرتبط  | تفاوت عقد و ایقاع

عقد : عقد ، قرارداد و معامله مترادف هستند و به یک معنی به کار میروند .

بهترین تعریفی که در رابطه با عقد از نظز حقوقدانان میتوان گفت ، عقد عبارت است از توافق دو یا چند اراده به منظور ایجاد اثر حقوقی.

تعریف عقد از دیگاه قانون با توجه به ماده 183 قانون مدنی : عقد عبارت است از اینکه یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آنها باشد. به طور کلی دو ایراد به تعریف قانون وارد است یک اینکه فقط عقد عهدی را تعریف کرده که در ادامه خواهید خواند.

دوما این تعریف شامل عقود معوض نمیشود  چرا که در عقود معوض دو طرف متعهد میشوند ولی در ماده گفته یک طرف تعهد میکند و طرف دیگر قبول.

انواع عقود و قرارداد از نظر اثر حقوقی

 

اثر حقوقی بعضی از عقود ، انتقال مالکیت است که به آن ها غ=عقد ها تملیکی میگویند ( تملیک یعنی انتقال مالکیت همچون عقد بیع …) اثر حقوقی برخی دیگر از عقود تعهد است به این عقود عقد عهدی میگویند مانند جعاله و…

اثر برخی دیگر از عقود نیز اذن است و ایجاد حق و تعهد نمیکند : مانند عقد عاریه ، وکالت و.. به طور خلاصه عقود از نظر آثار به سه دسته تملیکی عهدی و اذنی تقسیم میشوند.

ادامه مطلب | وکیل ملکی تهران

آریان دادوش | انواع عقد و قرارداد

تقسیم بندی عقود

 

نظر قانون در رابطه با تقسیم بندی حقوق و انواع عقد و قرارداد کمی متفاوت از واقعیت است به همین دلیل ما در این مقاله آنرا کامل کرده و در اختیارتان قرار میدهیم . با توجه به ماده 184 قانون مدنی عقود و معاملات به اقسام ذیل منقسم میشوند : لازم و جایز ، خیاری ، منجز و معلق

اما اگر بخواهیم به طور عمیق تری به آن نگاه کنیم انواع عقد و قرارداد را میتوانیم اینگونه تقسیم کنیم :

  • لازم ، جایز و خیاری
  • منجز و معلق
  • رضایی تشریفاتی و عینی
  • معوض و مجانی
  • مطلق و مشروط
  • الحاقی ( تحمیلی) و غیر الحاقی ( غیر تحمیلی )
  • معین ( بانام ) و نامعین
  • تملیکی و عهدی
  • جمعی و فردی
  • عقود امانی و غیر امانی
  • عقود مدت دار و عقود بدون مدت

انواع عقود و آثار آنها
انواع عقود و آثار آنها

 

انواع عقد و قرارداد : لازم ، جایز و خیاری

عقد لازم : عقد لازم یعنی لازم الوفا و فسخ  آن نیاز به استناد دارد استناد به  یکی از خیارات با توجه به  ماده ۱۸۵ قانون مدنی عقد لازم آن است که هیچ  یک از طرفین معامله حق فسخ آن را نداشته  باشد مگر در موارد خاص .

 شاید سوال پیش بیاید که علت این لازم بودن و لزوم این نوع عقل چیست ؟   در پاسخ می‌توان دلیل اصلی لزوم این نوع عقد را استحکام و استقرار و دوام عقود دانست که در برخی از قراردادها لازم است.

 انحلال عقد لازم عقد لازم عقدی است که اصولاً غیرقابل فسخ است یعنی وقتی منعقد شد هیچ یک از طرفین نمی‌تواند آن را فسخ کند اصولاً که گفته می‌شود یعنی در آن استثنا وجود دارد.

انحلال عقد لازم : برخی  عقود لازم  فسخ میشوند به استناد به خیارات موجود

 عقود لازم اصولاً قابل اقاله هستند و نه لزوماً ، توافق طرفین در انحلال عقد لازم عقود جایز نیز قابل اقاله هستند اما نیازی به این کار نیست

نکته بسیار مهم برای افرادی که میخواهند در آزمونها شرکت کنند : البته سه مورد از عقود لازم قابل اقاله نیستند نکاح وقف و ضمان نقل ذمه

 مطلب مرتبط | تفاوت فسخ و انفساخ چیست

 آریان دادوش | انواع عقد و قرارداد

 عقد جایز : عقدیست که اصولاً قابل فسخ است یعنی هر یک از طرفین هر وقت که بخواهند می‌توانند عقد را بدون نیاز به ارائه دلیل بر هم بزنند مانند وکالت.

 در رابطه با انواع عقد و قرارداد عقد جایز در ماده ۱۸۶ قانون مدنی اینگونه تعریف شده است : عقد جایز آن است که هر یک از طرفین بتواند هر وقتی بخواهد فسخ کند .

 فسخ عقود جایز نیازی به استدلال و استناد  به خیارات ندارد دقت شود که زمانی که عقد فسخ نشده است لازم الوفا است و باید تعهد خود را انجام دهند مگر اینکه فسخ کرده باشند علت جایز بودن برخی از عقود این است که مصلحت طرفین رعایت شود.

 عقد جایز به دو گروه اذنی و غیر اذنی تقسیم می‌شوند عقود جایز اذنی همان اهلیتی که برای انعقاد عقد لازم بوده همان اهلیت برای پایداری عقد لازم است .

 علت این نامگذاری برای این است که مبنای تصرف یک طرف اذن طرف دیگر است مالک و یا طرف معامله  مبنای همه عقود اذنی وکالت است و مثال بارز آن نیز عقد وکالت می‌باشد البته نکات بسیار عمیق‌تر و حائز اهمیت دیگری نیز در این رابطه موجود است که ما وارد بحث تخصصی حقوقی آن نخواهیم شد.

 عقد جایز غیراذنی در عقود جایز غیر اذنی مانند عقود لازم بعد از انعقاد اگر یکی از طرفین بمیرد و یا مجنون شود عقد لطمه‌ای نمی‌بیند مانند هبه و وصیت که بالعکس بعد از فوت تاثیرشان قوت می‌گیرد.

 تفاوت  بزرگی که میان عقد اذنی و غیر اذنی است  آثار این عقد بعد از مرگ است که در عقد اذنی به این صورت است وقتی موکل بمیرد اذنش فاسد می‌شود  و عقد منفسخ خواهد شد ولی در عقد غیر اذنی بعد از فوت هیچ لطمه‌ای عقد نخواهد دید و حتی قوتش بیشتر می‌شود .

 عقد جایز ضمن عقد لازم : شاید برای بسیاری از حقوقدانان این سوال پیش آمده باشد که این اصطلاح عقد جایز ضمن عقد لازم به چه معناست ،  برای توضیح این عبارت می‌توان عقد جایز را در ضمن عقد لازم به کار برد و شرط کرد ، در این صورت نمی‌توان آن را بر هم زد .

 اما با این وجود باز هم عقد جایز به فوت و حجر هر یک از طرفین به هم می‌خورد یعنی کاملاً مانند عقد لازم نمی‌شود نتیجه عقود جایزی که با فوت و حجر به هم می‌خورند اذنی هستند در هر حال به هم می‌خورند چه ضمن عقد لازم و چه جداگانه منعقد شود اما اگر عقد لازمی  ضمن عقد جایز منعقد شود جایز نمی‌شود به عبارتی هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

 عقود دووجهی

 در انواع عقد و قرارداد  تقسیم بندی دیگری از عقود وجود دارد که زیر مجموعه تقسیم بندی عقود لازم و جایز است که می‌توان آنها را اینگونه تعریف کرد عقودی وجود دارد که فقط نسبت به یک طرف لازم است و نسبت به طرف دیگر جایزند.

 ماده ۱۸۷ قانون مدنی عقد ممکن است به یک طرف لازم باشد و نسبت به طرف دیگر جایز

 عقود دووجهی از حیث احکام مشمول عقود لازم هستند چون اصل بر لزوم عقود است .

 علت دو وجهی بودن این عقود برای این است که برای یک طرف ایجاد حق و برای طرف دیگر ایجاد تکلیف تعهد و التزام می‌کنند که فقط نسبت به طرفی که برای او ایجاد حق می‌کند جایز هستند مثال مهم  آن را می‌توان عقد رهن نام برد.

 رهن به نفع طلبکار است و برای او ایجاد حق می‌کند از این رو صاحب حق هر وقت بخواهد می‌تواند از حق خود رجوع کند اما بدهکار نمی‌تواند پس رهن نسبت به مرتهن جایز و نسبت به راهن لازم است .

 عقد خیاری : عقد خیاری یک نوع عقد لازم است و بهتر بود قانونگذار عقد خیاری را در ضمن عقود لازم ذکر می‌کرد تعریف ماده ۱۸۸ قانون مدنی عقد خیاری آن است که برای طرفین یا یکی از آنها یا برای ثالثی اختیار فسخ باشد.

 منظور از خیار شرط و عقد خیاری در ماده. ۱۸۸ چیست؟

 خیار اختیار فسخ معامله است خیارات عناوینی هستند که در قانون پیش بینی شده و به استناد آنها می‌توان عقد لازم را فسخ کرد  از جمله خیارات می‌توان خیار عیب ، غبن و تدلیس و … را نام برد .

 نکته بسیار مهمی که در این رابطه وجود دارد این است که در قانون مدنی ۱۲ نوع خیار وجود دارد اما اکنون فقط با یک نوع آن یعنی خیار شرط سر و کار داریم به عقودی که در آنها از مابقی اختیارات موجود باشد عقد خیاری نمی‌گویند.

 عقد خیاری عقد لازمی است که در آن خیال شرط فقط خیار شرط باشد.

 مثال شخصی یک دست لباس می‌خرد و با فروشنده شرط می‌کند که تا یک روز اگر از خرید لباس پشیمان شد بتواند آن را پس بدهد این یک عقد خیاری است و در طول این یک روز مشروط اگر خریدار پشیمان شد می‌تواند فسخ کند و ثمن خود را بگیرد اما پس از مهلت یک روزه حق فسخ از بین می‌رود.

 انواع عقد و قرارداد : منجز و معلق

 عقد منجز عقدیست که پس از توافق اثر آن می‌آید مثلاً در بیع ساده و بدون شرط بلافاصله و بعد از ایجاب و قبول تملیک حاصل می‌شود به عبارت دیگر در عقد منجز تلاقی اراده‌های طرفین علت تامه  عقد می‌باشد و آثار آن به محض وقوع به وجود می‌آید.

 عقد معلق عقدیست که پس از توافق اثر آن محقق نمی‌شود به عبارتی توافق صورت می‌گیرد و عقد هم منعقد می‌شود اما اثر آن منوط به یک حادثه است و بلافاصله محقق نمی‌شود.

 ماده ۱۸۹ : عقد منجز آن است که تاثیر آن بر حسب انشا موقوف به امر دیگری نباشد و الا معلق خواهد بود.

 در عقد معلق خود عقد معلق نیست اثر آن معلق است نکته بسیار مهمی که در این رابطه وجود دارد همین است و آن حادثه‌ای را که اثر عقد منوط به آن است معلق علیه می‌گویند مثال شخصی با فرزند خود قرارداد می‌بندد  اگر فرزند در کنکور قبول بشود یک دستگاه آپارتمان به او هبه کند .

 

 در مثال ما معلق علیه چیست ؟

 این معلق علیه ۴ ویژگی اصلی دارد : معلق علیه باید یک حادثه خارجی باشد معلق علیه باید آینده باشد باید احتمالی و نامعلوم باشد همچنین نباید محال باشد .

 عقد رضایی و تشریفاتی و عینی

  تقسیم بندی دیگری که در انواع عقود و قرارداد وجود دارد  که در مقاله ما تقسیم بندی سوم هم هست  عقود رضایی و تشریفاتی و عینی می‌باشند .

 به عقد رضایی عقد قصری هم می‌گویند صرف اراده‌های طرفین برای انعقاد عقل کافی است و نیازی به تشریفات ندارد یعنی در عقد رضایی به شرایطی غیر از مندرجات ماده ۱۹۰ قانون مدنی نیازی ندارد .

تعریف کلی آن را می‌توان عقدی نامید که هیچ تشریفاتی مانند ثبت در دفتر مخصوص خواندن صیغه خاص و … نمی‌خواهد و با ایجاب و قبول بسته می‌شود . اکثر معاملات روزمره ما رضایی هستند خرید کتاب خرید از  سوپر مارکت و …

 عقد تشریفاتی : عقدی است که هنگام انعقاد باید تشریفات مخصوص آن رعایت شود اگر رعایت نشود عقد باطل است به عبارتی عقد تشریفاتی عقدیست که علاوه بر شرایط و مندرجات ماده ۱۹۰ به شرایط دیگری نیز نیاز دارد  البته در قانون مدنی تعریفی از عقد تشریفاتی وجود ندارد .

 مثال بارز عقد تشریفاتی نقل و انتقال املاک ثبت شده است در ماده ۲۲ قانون ثبت اینگونه آمده است همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده باشد .

مالک خواهد شناخت در مورد ارث هم ملک وقتی در دفتر املاک به اسم ورا ثبت می‌شود که وراث و انحصار آنها محرز و در سهم الارث  بین آنها توافق بوده  و یا در صورت اختلاف حکم نهایی در آن باب صادر شده باشد.

 مثال‌های دیگر نیز می‌توان مثل انتقال سرقفلی ماده ۱۹ قانون روابط مالک و مستاجر انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود فروش اموال محکوم علیه  بیع اموال شهرداری‌ها بیع اموال دولتی بیع‌های مزایده ای نام برد .

نکته :  عقد نکاح تشریفاتی نیست عقد نکاح عقدی رضایی است .

چراکه درست است که نکاح باید ثبت شود اما ثبت آن جز شرایط صحت عقد نکاح نیست و در حقیقت نکاح قبل از ثبت نیز منعقد شده همچنین برخی بر این عقیده‌اند  که نکاح به صیغه خاصی منعقد می‌شود اما طبق ماده ۱۰۶۲ برای انعقاد نکاح نیازی به صیغه نیست و ایجاب و قبول کفایت است .

 عقد عینی : عقود عینی عقودی هستند که قبض در آنها شرط صحت عقد است منظور از قبض تسلیم عین می‌باشد یعنی اگر مال تسلیم نشود عقد صورت نگرفته است.

 پس عقود عینی سه رکن اصلی دارند ایجاب قبول و قبض و وقوع عقد عینی زمانی است که قبض واقع می‌شود در قانون مدنی ۵ عقد عینی وجود دارد : عقد موجد حق انتفاع ، وقف ، بیع صرف ، رهن و هبه

 بیع صرف یعنی بیعی که مبیع و ثمن آن هر دو طلا یا نقره باشند بدون جریان پول شکل بگیرد طلا به طلا ، طلا به نقره نقره به نقره  ، نقره به طلا

انواع عقد
انواع عقد

 

  انواع عقد و قرارداد : معوض و مجانی

 در تقسیم بندی دیگری از انواع قود و آثار آنها می‌توان عقد معوض و عقد مجانی را مشاهده نمود.

 عقد معوض : عقودی که دارای دو عوض هستند و عوضین علت برای هم همسنگ هم و در مقابل هم قرار می‌گیرند .

 عقد معوض را نمی‌توان بلاعوض منعقد کرد اگر بلاعوض منعقد بشود باطل است زیرا عوض جزو ارکان صحت آنها است  همچون بیع اجاره معاوضه قرض و جعاله

 عقد مجانی این عقود فقط دارای یک مورد و عوض می‌باشد یعنی یک نفر مالی را می‌دهد یا یک نفر فقط تعهدی دارد عقود بلاعوض مانند هبه وقف وصیت و صلح

 نکته  بسیار مهم برخی از عقود هستند که می‌توانند هم معوض منعقد شوند و هم بلاعوض مانند صلح وکالت و یا عقد موجد حق انتفاع .

 عقد وقف نمی‌تواند شرط عوض داشته باشد که عقدی رایگان و بلاعوض است

 عقد احتمالی که در برابر عقد محقق است عقدی معوض است که در آن حدود تعهد یکی از طرفین منوط به واقعه‌ای می‌باشد مانند عقد بیمه .

 تقسیم پنجم عقود مطلق و مشروط

 عقد مطلق : عقد مطلق عقدی است که در آن شرط ضمن عقد وجود ندارد یعنی فاقد هرگونه شرط و قیدی است.

 عقد مشروط : عقد مشروط عقدی است که در آن یکی از شروط شرط فعل شرط صفت شرط نتیجه وجود دارد.

 شرط فعل راجع به طرفین است و ربطی به مال ندارد یعنی ضمن عقد اصلی فعل یا ترک فعلی را شرط کنیم ،

شرط صفت راجع به مال است و مربوط به طرفین نیست البته به غیر از نکاح که طرفین با موضوع عقد یکی هستند اگر صفت مشروط در نکاح نقض شود برای مشروط له خیار تخلف از شرط به وجود می‌آید ،  به طور کلی شرط صفت راجع به مورد معامله است مثل کمیت و کیفیت.

 شرط نتیجه :  تحقق یک عمل حقوقی را ضمن عقد اصلی شرط می‌کنیم که به آن شرط نتیجه می‌گویند .

 عقود الحاقی و غیر الحاقی

 عقد الحاقی یا تحمیلی :  در این نوع عقد اراده‌های طرفین یکسان نیست یعنی تمام اجزای عقد را طرفین تعیین نمی‌کنند شرایط و احکام و آثار عقد را یکی از طرفین به صلاح دید خودش تعیین می‌کند و طرف مقابل فقط اختیار پذیرش یا عدم پذیرش را دارد.  همچون رابطه کارگر و کارفرما

 عقد غیر الحاقی غیر تحمیلی و با مذاکرات :  سایر عقود که اراده‌های طرفین در تعیین اجزای آن برابر است به این نامگذاری معروف هستند.

 انواع عقود و آثار آنها :  معین و نامعین

 عقد معین : عقد با نام یا همان معین عقدی است که در قانون نام ، سازمان و احکام مشخصی دارد یعنی اوصاف ، طرق انعقاد ، آثار و طرق انحلال آن در قانون مشخص است مانند بیع و اجاره

 عقد نامعین یا بی‌نام همان عقدی است که احکام آن در قانون مشخص نیست مانند عقود مشمول ماده ۱۰ قانون مدنی

 ماده ۱۰ قانون مدنی را مطالعه فرمایید

 محتوای تمام عقود معین فعل مثبت است هیچ عقد معینی ناظر بر ترک فعل نیست .

 عقود تملیکی و عهدی

انواع عقد و قرارداد  شامل تقسیم بندی دیگری است :

 عقد تملیکی : در این عقود مالکیت مالی از یک طرف به طرف دیگر انتقال می‌یابد .

 عقد عهدی : در این عقود تنها انجام و یا ترک انجام عملی را طرفین به عهده می‌گیرند .

 تقسیم نهم عقد : جمعی و فردی

 عقد جمعی :  عقودی که دست کم یک طرف آن جمعی یا گروه باشند مانند قرارداد کار و قرارداد ارفاقی  ماده ۴۸۹ قانون تجارت

 در یک طرف این قراردادها جماعتی با هدف مشترک قرار می‌گیرند رضای آنان توسط اکثر و یا نمایندگان آنان اظهار می‌شود.

 عقد فردی عقودی که طرف یا طرفین آن گروه یا جمع نباشند عقد فردی نام دارد و نقطه مقابل عقد جمعی است .

 عقود امانی و غیر امانی

 عقود امانی : عقودی هستند که ابتدائاً ید متصرف مانند ید امین است .

 شاید تعریف کمی تخصصی باشد حال با مطالعه ادامه مقاله انواع عقد و قرارداد عقود امانی را بهتر متوجه خواهید شد .

 مثال بارز آن عقد موجد حق انتفاع است  ماده ۵۰ قانون مدنی اگر مالی که موضوع حق انتفاع است بدون تعدی یا تفریط منتفع تلف شود مشار الیه مسئول آن نخواهد بود .

 مثال‌های دیگری همچون اجاره مزارعه و مساقات نیز در مواد به ترتیب  ۴۹۳ ۵۳۶ و ۵۴۵ نیز موجوداند و  و به طور کلی می‌توان گفت که در عقد امانی متصرف امین است و امانت‌دار عین خواهد بود و مسئول هرگونه ضرر و زیانی است که در آن عقد توسط او  به عین زده خواهد شد همانند مالک  به این صورت که تملیکی نخواهد بود و مالک نمی‌شود .

 عقود غیر امانی : مثل بیع معاوضه قرض هبه و وصیت تملیکی و غیرمانی هستند .

 انواع عقد و قرارداد :  عقود مدت‌دار

 آخرین تقسیم بندی از انواع عقد و قرارداد عقود مدت‌دار می‌باشند که تعریف آن را می‌توان به این صورت گفت که منظور عقودی هستند که تعیین مدت در آنها شرط اساسی و از ضمانت اجرای بالایی برخوردار است.

 چندین مثال از عقود مدت‌دار :

 نکاح موقت که در ماده ۱۰۷۶ قانون مدنی  اینگونه آمده , مدت نکاح منقطع باید کاملاً معین شود .

مزارعه :  در ماده ۵۱۸ قانون مدنی مزارعه عقدی است که به موجب آن احد طرفین زمینی را برای مدت معینی به طرف دیگر می‌دهد که آن را زراعت کرده و حاصل را تقسیم کند .

 مساقات  ماده ۵۴۵ ق.م :  که قواعد مزارعه را ناظر بر مساقات نیز می‌داند از جمله آن تعیین مدت است .

 مهمترین آن عقد اجاره ماده ۴۶۸ ق.م :  در اجاره اشیا مدت اجاره باید معین شود و الا اجاره باطل است.

 این بود خلاصه‌ای از تقسیم بندی انواع عقد و قرارداد که در این مقاله سعی بر این بود که نکات بسیار مهم و حائز اهمیت تقسیم بندی‌ها را به طور کامل برای شما عزیزان و خوانندگان آورده باشیم  البته شما می‌توانید با مطالعه مقاله دیگر آریان دادوش با نام انواع عقود و آثار آنها نیز برخی نکات تکمیلی که در این مقاله ذکر نشده است را در آن مقاله بیابید.

 ولی در صورتی که به دنبال تکمیل اطلاعات حقوقی خود در رابطه با انواع عقد و قرارداد به طور ۱۰۰ درصد و کامل هستید توصیه آریان دادوش به شما خواندن  فصل سوم کتاب حقوق مدنی می‌باشد .

 

آریان دادوش |انواع عقد و قرارداد

سخن پایانی

مطالبی که مطالعه کردید فقط به طور خالص به تعریف انواع عقد و قرارداد پرداخته بود ولی دانستن این اطلاعات کافی نخواهد بود چرا که هر عقد با توجه به نوع ذات آن و موضوعش شرایط انحلال متفاوتی خواهد داشت و در رابطه با فسخ ، اقاله و انفساخ و بطلان آن میبایست آگاه بود .

چراکه یه دعوی حقوقی همانند بدن انسان است و همانطور که بدن انسان بدون هر یک از اعضا ناقص خواهد بود در رابطه انواع عقود و آثار آن هم میتوان به این نکته اشاره کر که در اختلافات پیش آمده حول  این موضوع از جمله انحلال قرارداد ها ، فسخ و انفساخ آنها و… میبایست درباره تمام این مسائل آگاه بود.

حتی میتوان گفت علاوه بر این موضوعات و قانون باید تجربه حل این اختلافات را هم داشت تا کاملا بر روند رفتن این مسیر توسط وسایل مربوطه که همان دانش حقوقیست ، نیز آگاه بود.

توصیه گروه حقوقی آریان دادوش مشورت با یک وکیل حقوقی مجرب و متعهد قبل از  تنظیم هرگونه قرارداد و یا انعقاد عقدیست چرا که پیشگیری بهتر از درمان خواهد بود ولی انسان از سرنوشت خود آگاه نخواهد بود و فقط توانایی پیشروی محتاطانه را خواهد داشت.

به همین علت در صورت بروز اختلاف میتوانید با وکلای آریان دادوش از طریق تماس با شماره 09124184507 در تماس باشید و پس از طرح مشکل خود با وکیل مربوطه صحبت نمایید.

1 دیدگاه. جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

 مطالب مرتبط 

برای دریافت مشاوره تلفنی از وکلای گروه آریان دادوش تماس یا از طریق پیام در ارتباط باشید.
09122491524