فسخ قرارداد فروش ملک

فسخ قرارداد فروش

ابتدا با این پارگراف صحبت را شروع خواهیم کرد ، یکی از نگرانی هایی که برای طرفین قرارداد بعد از انجام معامله و یا یکی از طرفین درگیر آن می شود فسخ قرارداد فروش مابین می باشد ، یکی از سوالاتی که در جلسات مشاوره بسیار پرسیده می شود این است که به عنوان مثال اگر بعد از خرید ملک قیمت آن بیشتر شود و فروشنده خواهد قرارداد را فسخ کند چه باید کرد ؟

ادامه مطلب | فسخ قرارداد اجاره ملک 

فسخ قرارداد فروش ملک
فسخ قرارداد فروش ملک

اسقاطه کافه خیارات

هنگام تنظیم مبایعه نامه یا هر قرارداد ملکی یا پیمانکاری اگر تمایل ندارید که پس از امضای قرارداد به هیچ ­وجه امکان انحلال و فسخ قرارداد چه به صورت یکطرفه یا خود به خود وجود نداشته باشد، باید شرط اسقاط کافه خیارات را در قرارداد بنویسید. احتمالاً می­پرسید منظور از این شرط چیست؟
در نظر داشته باشید که قانون مدنی به طرفین هر معامله یا قراردادی اصولاً این اجازه را داده است که بتوانند در ضمن قرارداد یا هر قرارداد لازم دیگری شرط کنند که این قرارداد به هیچ­وجه قابل فسخ نیست.

شرط جلوگیری از فسخ قرارداد

معمولاً برای درج این شرط متنی به شکل زیر در قراردادها  وارد می­کنند:

کلیه خیارات قانونی از جمله خیار غبن اگرچه فاحش به اعلی درجه که باشد به جز خیار تدلیس از طرفین ساقط گردید.

نکته : اگر شما و طرف مقابل به معاله و قراردادی که انجام دادید رضایت کامل دارید سعی کنید شرط پشیمانی و پرداخت خسارت قراردادی را نیز در قرارداد ننویسید چرا که قرارداد به صورت توافقی است و اگر دو طرف موافق بودید این شرط را ننویسید.

ادامه مطلب | وکیل ملکی 

فسخ و تفاسخ و انفساخ
فسخ و تفاسخ و انفساخ

 حق فسخ

معمولا فروشندگان ملک برای اطمینان از پرداخت مبالغ و چک های خریدار شرط حق فسخ  قرارداد فروش را در مبایعه نامه درج می کنند.حق فسخ در واقع، برهم زدن یا انحلال قرارداد توسط یک طرف از متعاملین قرارداد می باشد.به عبارت دیگر، اختیار بر هم زدن معامله توسط یکی از طرفین معامله(فروشنده و یا خریدار) در صورت محقق شدن شرایط فسخ مبایعه نامه را حق فسخ گویند.

ادامه مطلب | قانون ثبت اسناد و املاک

شخصی که حق فسخ گذاشته است(معمولاً فروشنده) باید پس از اطلاع از ایراد معامله یا شرایطی که خیار فسخ بر وی ایجاد شده است، فوراً قصد خود مبنی بر فسخ قرارداد را به اطلاع طرف مقابل برساند.

 اقاله(تفاسخ)

اقاله زمانی محقق می گردد که طرفین معامله (خریدار و فروشنده) برای فسخ کردن قرارداد به توافق رسیده باشند و سپس با مراجعه به مشاور املاکی که مبایعه نامه در آنجا تنظیم شده است، نسبت به اقاله  اقدام کنند.با توجه به مبلغ ضرر و زیانی که در مبایعه نامه قرار داده شده، دو طرف خریدار و فروشنده در خصوص میزان پراخت و یا عدم نیاز به پرداخت آن به توافق رسیده و پس از آن نسبت به اقاله قرارداد (مبایعه نامه) اقدام می نمایند.

ادامه مطلب | الزام به تنظیم سند

به عبارت دیگر اقاله زمانی رخ می دهد که دو طرف معامله بر فسخ قرارداد به توافق رسیده باشند. در این حالت، در صورت توافق دوطرفه متعاملین(خریدار و فروشنده) می توانند نسبت به فسخ قرارداد ملکی اقدام نمایند.توافق دو طرف برای فسخ قرارداد مذکور الزامی می باشد

تفاوت فسخ و انفساخ

می توان گفت حق فسخ به نسبت حق انفساخ ضعیف تر عمل می نماید. یکی از اشتباهات رایجی که توسط مشاوران املاک و یا مدیر قرادادهای ملکی پیش می آید : که بیشتر از حق فسخ به جای حق انفساخ استفاده می نمایند.چرا که در زمان گذاشتن حق فسخ، طرف دارنده حق فسخ(معمولاً فروشنده)، حتماً باید قصد خود مبنی بر، برهم زدن معامله را به طرف مقابل اعلام نماید.

فسخ قرارداد فروش
فسخ قرارداد فروش

این در حالیست که در حالت گذاشتن حق انفساخ در صورت محقق شدن هر یک از شرایط قید شده در قرارداد(عدم وصول شدن چک های خریدار و برگشت خوردن آنها) قرارداد به صورت خودکار منحل شده و دارنده حق انفساخ، نیاز به اطلاع دادن به طرف مقابل نمی باشد.لذا به دلیل ارائه شده در بالا حق انفساخ در قرارداد ها بسیار قوی تر از حق فسخ عمل می نماید.در فسخ فروشنده می بایست به خریدار قصد فسخ کردن قرارداد را اطلاع دهد.در انفساخ قرارداد بطور اتوماتیک(خودکار)در صورت محقق شدن هر یک از شرایط ذکر شده در قرارداد منفسخ می گردد(حتی بدون اطلاع دادن به خریدار).

سخن پایانی

گروه حقوقی آریان دادوش جدا از سابقه 16 ساله در امور ملکی ، حقوقی کیفری و… صاحب تمرکز و تخصص بالایی در زمینه امور ملکی می باشد که یکی از مهم ترین دعاوی حقوقی را شامل می شود ، به عنوان نماینده یک موسسه حقوقی تنها راهنمایی که می توانم به شما عزیزان بکنم این است که حتما قبل از انجام هر قرارداد و یا معامله ای با مشورت با یک متخصص حقوقی خود را بیمه کنید.

1 دیدگاه. جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

 مطالب مرتبط 

برای دریافت مشاوره تلفنی از وکلای گروه آریان دادوش تماس یا از طریق پیام در ارتباط باشید.
09122491524