حضانت فرزند بعد از فوت پدر

حضانت فرزند پس از فوت پدر

حضانت به معنای مراقبت و نگهداری از فرزندان است. حضانت به استناد ماده 1168 قانون مدنی حق و تکلیف والدین نسبت به فرزندان است و جز در موارد مقرر قانونی، نمی توان پدر و مادری را از این حق محروم داشت.

ادامه مطلب | قانون مدنی

حضانت فرزند بعد از فوت پدر
حضانت فرزند بعد از فوت پدر

ماده 1171 قانون مدنی و ماده 43 قانون حمایت خانواده صراحتا حضانت فرزندانی را که پدرشان فوت نموده است را با مادر آن ها دانسته است. این مقرره در راستای همان حکمی است که حضانت را حق پدر و مادر دانسته است و بنابراین، بدون دلیل موجه نمی توان این حق را از والدین سلب نمود. می توان گفت، با فوت هر یک از والدین، حضانت فرزندان با فردی که زنده است خواهد بود.

ادامه مطلب | قانون حمایت از خانواده

در قید حیات بودن جد پدری

اگر پس از فوت پدر، جد پدری فرزند در قید حیات باشد و یا اینکه پدر پیش از فوت خود برای فرزندش وصی تعیین نموده باشد، همچنان حضانت مادر پابرجا خواهد بود و این حضانت به جد پدری یا وصی منصوب از جانب پدر نخواهد رسید.

شرایط قابل سلب بودن حضانت

البته در صورتی که دادگاه حضانت مادر را خلاف مصلحت فرزند تشخیص دهد، به تقاضای ولی قهری یا دادستان، حضانت مادر قابل سلب خواهد بود. ماده 1173 قانون مدنی مواردی را به عنوان مثال بیان نموده است که در صورت تحقق آنها حضانت از والدین سلب می گردد؛ از جمله:

1 – اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار

2 – اشتهار به فساد اخلاق و فحشا

3 – ابتلا به بیماری های روانی با تشخیص پزشکی قانونی

4 – سوءاستفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضداخلاقی مانند فساد و فحشا، تکدی گری و قاچاق

5 – تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف

ازدواج مجدد مادر

حتی در صورت ازدواج مجدد مادر پس از فوت پدر طفل نیز حضانت از مادر سلب نخواهد شد، مگر اینکه دادگاه خانواده به تقاضای ولی قهری یا دادستان، ازدواج مجدد مادر را خلاف مصلحت طفل تشخیص دهد. البته در صورتی که دادگاه قادر به تشخیص مصلحت کودک نباشد، همچنان حکم به بقای حضانت مادر داده خواهد شد. به عبارت دیگر، عدم صلاحیت مادر در حضانت و نگهداری از فرزندش امری خلاف قاعده و استثناست و نیازمند اثبات می باشد.

ادامه مطلب | وکیل خانواده

ازدواج مجدد
ازدواج مجدد

سخن پایانی

حضانت فرزند بعد از فوت پدر متاسفانه مساله ی مهمی است که عزیزان دارای این شرایط باید از شرایط و قوانین آن مطلع باشند ،گروه حقوقی آریان دادوش در این زمینه و امور خانواده ، تلاش میکند تا بتواند خدمات موثر تری را به شما دوستان گرامی ارائه دهد.باشد که جواب سوالاتتان را گرفته باشید.

3 دیدگاه. جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

 مطالب مرتبط 

برای دریافت مشاوره تلفنی از وکلای گروه آریان دادوش تماس یا از طریق پیام در ارتباط باشید.
09122491524