ثبت ولادت
ولادت از جمله وقایعی است که نیازمند درج در ثبت احوال می باشد. با ثبت ولادت، شخصیت کودک متولد شده به رسمیت شناخته شده و از حقوق مختلفی بهره مند خواهد شد. تبصره ماده 15 قانون ثبت احوال، مهلت اعلام ولادت و ثبت آن را تا پانزده روز پس از ولادت طفل دانسته است.
ادامه مطلب | قانون ثبت احوال
نظر قانون مدنی
ماده 993 قانون مدنی اعلام ولادت هر طفل و سقط جنینی که پس از گذشت شش ماهگی رخ داده باشد را به اداره ثبت احوال ضروری دانسته است. اعلام ولادت طفل برعهده پدر یا جد پدری می باشد. در غیاب آنان نیز این وظیفه برعهده مادر قرار می گیرد.
ادامه مطلب | قانون مدنی
تعیین شماره شناسنامه برای طفل
مامور ثبت احوال پس از اعلام ولادت طفل، واقعه را در دفتر ثبت کل وقایع درج می نماید. با ثبت این واقعه، شماره شناسنامه ای برای طفل تعیین می گردد که مخصوص وی بوده و در تمام اسناد و مدارک مربوط به ثبت احوال طفل قید می گردد. در صورت تولد نوزادان دو یا چند قلو، برای هر یک از نوزادان سند ولادت جداگانه به ترتیب تولد و با ذکر ساعت ولادت تنظیم می گردد. ماده 15 قانون ثبت احوال، این کار را منوط به گواهی پزشک یا مامای رسمی یا موسسه محل تولد طفل دانسته است. در صورت عدم وجود این گواهی نیز ولادت به شهادت دو نفر گواه ثبت خواهد شد.
ادامه مطلب | وکیل خانواده
مشخصات هویتی طفل
نام کوچک طفل توسط اعلام کننده معین خواهد شد و نام خانوادگی پدر به طفل اعطا می گردد. تابعیت طفل نیز چون نام خانوادگی تابع تابعیت پدر بوده و تابعیت پدر به وی اعطا می شود. در صورتی که پدر طفل معلوم نبوده و تنها مادر وی مشخص باشد، طفل از نام خانوادگی مادر استفاده خواهد کرد. همچنین، اگر هم پدر و هم مادر طفل نامعلوم باشند، مشخصات فرضی بجای مشخصات پدر و مادر طفل درج می شود و یک نام خانوادگی فرضی به طفل اعطا خواهد شد.
سخن پایانی
گروه حقوقی آریان دادوش با بهره مندی از وکلای مجرب و متعهد در زمینه تخصصیشان یکی از موسسات برتر حقوقی کشور عزیزمان با سابقه فعالیت بیش از 16 سال می باشد ، برای کسب اطلاعات بیشتر چه در امور خانواده و ولادت و چه در امور و مسائل دیگر از طریق پیام و یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.
1 دیدگاه. جدید
خیلی ممنون