مجازات تصرف عدوانی چیست

 

 مقاله‌ای  که  در ادامه مطالعه می‌فرمایید با عنوان مجازات تصرف عدوانی چیست  در رابطه با احکام و مجازات جرم تصرف عدوانی است.

 اگر مقاله‌های قبلی و مرتبط را مطالعه نکرده باشید ابتدا سوالی که برای شما پیش می‌آید این است که دعوای تصرف عدوانی چیست ؟

  برای تعریف ابتدا توضیح کوتاهی در رابطه با دعاوی حقوقی و ملکی به شما خواهیم داد  امروزه به دلیل افزایش جمعیت و همچنین افزایش تمامی مؤلفه‌های یک جامعه  اختلافات و پرونده‌های حقوقی افزایش پیدا کرده‌اند همچنین در دادگاه‌های حقوقی شما می‌بینید که حجم بالایی از پرونده‌های حقوقی را دعاوی ملکی تشکیل می‌دهند.

 یکی از مهمترین این دعاوی که در ارتباط با دعاوی دیگر نیز می‌باشد حتی گاهاً به صورت یک دعوای کیفری  به آن رسیدگی می‌شود دعوی تصرف عدوانی است.

در  دعوای تصرف عدوانی شما با افرادی سر و کار دارید که بدون داشتن مجوز قانونی و یا اذن و رضایت مالک از ملک او استفاده می‌کنند و در آن تصرف دارند.

ادامه مطلب | وکیل ملکی حقوقی          

آریان دادوش | مجازات تصرف عدوانی چیست ؟

 

مجازات تصرف عدوانی چیست
مجازات تصرف عدوانی چیست

 در رابطه با دعوای تصرف عدوانی و چیستی آن به طور کامل در مقاله مرتبط که لینک آن را در بالاتر قرار داده‌ایم صحبت کرده‌ایم .

 با مطالعه مقالات حقوقی ملکی گروه حقوقی آریان دادوش  اطلاعات شما در زمینه حقوقی همچنین اگر مربوط به اختلاف شما باشد بالاتر خواهد رفت  اما برای رسیدگی به یک دعوی و یک اختلاف کافی نخواهد بود چرا که در یک دعوی تمامی جنبه‌ها را باید دانست  از جمله روند رسیدگی قوانین نحوه برخورد نحوه دادخواست و  رسیدگی و  و ماهیت آن دعوی.

 گروه حقوقی آریان دادوش با تکیه بر تجربه و دانش  وکلای مجرب و متعهد خود  توانسته  درصد موفقیت خود را در دعاوی و اختلافات حقوقی به بالاترین حد خود برساند .

 توصیه آریان دادوش به شما علاقمندان و عزیزان  در این راه رسیدگی به اختلاف خود  این می‌باشد که الزاماً قبل از هرگونه اقدامی با یک وکیل مجرب  که در آن زمینه تخصص کافی را دارد مشورت نمایید.

مجازات تصرف عدوانی چیست

همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم دعوای تصرف عدوانی جزو دعاوی مال غیرمنقول است.

 احکام و مجازات تصرف عدوانی چیست :  در این رابطه باید گفت که احکام دعوای تصرف عدوانی به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند :

احکام عام

احکام خاص دعوی تصرف عدوانی

 ابتدا راجع به احکام عام دعوای تصرف عدوانی که در قانون آیین دادرسی مدنی نیز به آن رسیدگی شده صحبت می‌نماییم.

بیشتر بخوانید | وکیل ملکی تهران

احکام تصرف عدوانی
احکام تصرف عدوانی

 

احکام عام

 احکام عام دعوای تصرف عدوانی به ۶ دسته یا ۶ نکته اساسی و  حائز اهمیت تقسیم بندی می‌شوند که در ادامه مقاله مجازات تصرف عدوانی چیست  به آن اشاره می‌کنیم .

 هر کدام از این دسته‌ها و نکته‌ها را به صورت یک تیتر و توضیح تقسیم بندی نموده‌ایم با خواندن آنها علاوه بر اینکه اطلاعاتتان راجع به دعوای تصرف عدوانی و مجازات دعوای تصرف عدوانی چیست بالاتر میرود همچنین  برخی نکات بسیار مهم در رابطه با ماهیت و روند رسیدگی آن را میاموزید.

جنبه جزایی دعوای تصرف عدوانی

 در ابتدا باید گفت که دعاوی تصرف عدوانی جنبه جزایی هم دارند  اگر افراد پس از اجرای رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت و یا رفع ممانعت از حق دوباره حکم برای آنها صادر شود .

یعنی به این صورت که یک بار حکم رفع تصرف عدوانی را داشته دوباره بیاید آن کار را انجام دهد حال به مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد یعنی یک بار رفع تصرف بشه دوباره بیاد این کار را انجام بده این دفعه مجازات برایش در نظر گرفته می‌شود ،  مجازات تصرف عدوانی چیست .

 دوم اینکه  عدم رعایت تشریفات دادرسی  مطابق قانون رسیدگی به دعاوی تصرف تابع تشریفات آیین دادرسی نیست و خارج از نوبت است بنابراین لازم نبودن تشریفات آیین دادرسی مدنی و برای طرح دعوی تصرف نیازی به تقدیم دادخواست نیست و صرف اینکه پرونده رو با تمام مدارکش اگر کامل باشه می‌شود به جریان انداخت.

 ذینفع بودن ، مجازات تصرف عدوانی چیست

 سومین مورد در موارد احکام  و مجازات تصرف عدوانی چیست مفهوم خاص ذینفع بودن است  اگر مستاجر یا خادم یا کارگر  یا مباشر یا به طور کلی افرادی که از طرف مالک متصرف می‌شوند می‌توانند به قائم مقامی مالک طرح دعوی تصرف را بدهند .

یعنی حتماً نباید ذینفع باشند می‌توانند افرادی غیر از مالک هم که در طرح این دعوی ذینفع می‌باشند دعوای تصرف عدوانی را اقامه کنند .

  به طور کلی افرادی که ملکی را از طرف دیگری متصرف می‌شوند می‌توانند به قائم مقامی مالک که هم می‌تواند مستاجر ،خادم یا سرایدار باشد دعوی تصرف عدوانی را اقامه نماید.

 در دعوی تصرف سمت مالک بودن زیاد حائز اهمیت نیست و همین که قائم مقامی مالک را اثبات نماید کفایت می‌نماید.

 دستور موقت رفع تصرف عدوانی

 چهارمین مورد صدور دستور موقت بدون تشریفات خاص می‌باشد چنانچه قبل از صدور رای خواهان تقاضای صدور دستور موقت را بکند و دادگاه هم دلایل او را موجه بداند باید دستور موقت جلوگیری از ایجاد تصرف را بدهد .

مثلاً جلوگیری از از بین بردن اشیار و …  ، به طور کلی جلوگیری از هرگونه تصرفی یا ممانعت از حق یا مزاحمت دادگاه باید دستور جلوگیری از آن تصرف را بدهد.

 البته این دستور موقت با دستور موقتی که در دعاوی دیگر هست یک تفاوتی دارد آن هم بدین صورت است که دادگاه برای جلوگیری  تضییع حق خواهان که مالش مورد تصرف واقع شده می‌تواند بدون تشریفات آیین دادرسی  دستور موقت را صادر نماید.

 صدور دستور موقت در دعوی تصرف عدوانی بر خلاف سایر دعاوی نیازی به تودیع خسارت احتمالی از سوی خواهان ندارد و همچنین اجرای دستور موقت در دعاوی تصرف احتیاجی به تایید رئیس حوزه قضایی ندارد.

 پنجمین مورد همکاری ضابطین دادگستری در دعاوی تصرف است هر موقعی که تصرف عدوانی مال غیرمنقولی را یا مزاحمت و یا ممانعت از حق در محضر ضابطین دادگستری باشد ضابطین مکلفند که به موضوع شکایت خواهان رسیدگی نمایند و جریان را به مراجع قضایی ارجاع دهند تا باعث وقوع جرم بیشتری نشود.

تجدید نظر خواهی دعوای تصرف عدوانی

ششمین مورد تجدید نظرخواهی از حکم مربوط به تصرف عدوانی فاقد اثر تعلیقیست یعنی در دعاوی تصرف برای  اجرای حکم نیازی به قطعی شدن رای نیست در صورتی که در دعاوی دیگر برای اینکه لازم الاجرا بشه  رای باید حتماً قطعی شود

 اگر رای صادره مبنی بر رفع تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق باشد بلافاصله توسط مرجع صادر کننده به وسیله ضابطین دادگستری یا اجرای احکام اجرا خواهد شد و دادخواست تجدید نظرخواهی مانع از اجرای آن نخواهد شد.

 اگر دعوا تجدید نظرخواهی بشه و رای تجدید نظر خلاف قبلی صادر شود همه چی به وضعیت اول باز می‌گردد.

دعوای تصرف عدوانی چیست
دعوای تصرف عدوانی چیست

 

 احکام  اختصاصی

 احکام اختصاصی یا خاص دعوای تصرف عدوانی که در مقاله مجازات تصرف عدوانی چیست به آن پرداخته‌ایم  به سه دسته تقسیم می‌شوند

 امکان قلع و قمع ابنیه و اشجار

 امکان معدوم نمودن زراعت و اصلاح آثار تخریبی آن

 امکان مطالبه اجرت المثل

در ادامه  به توضیح هر یک از این حالات احکام اختصاصی دعوای تصرف عدوانی می‌پردازیم

آریان دادوش | مجازات تصرف عدوانی چیست

 امکان قلع و قمع ابنیه و اشجار

 

  وقتی که دادگاه رای داد به رفع تصرف عدوانی ابنیه  و اشجاری را که متصرف عدوانی  احداث کرده به درخواست متصرف سابق  ( مالک ) قلع و قمع میگردد.

 اگر متصرف عدوانی آمد و مدعی مالکیت مال مورد تصرف شد ظرف یک ماه از تاریخ اجرای حکم نسبت به مالکیت در دادگاه صالح اقامه دعوی نمود با طرح اقامه دعوی و ارائه گواهی اشجار و بنا  باقی می‌مونه تا تعیین تکلیف دعوای مالکیت.

 امکان معدوم نمودن زراعت و اصلاح آثار تخریبی آن :

 

 رای به رفع تصرف عدوانی صادر شد در اینجا دو تا مسئله بیان می‌شود اول اینکه اگر در ملک مورد نظر زراعت انجام شده باشد و هنگام برداشت محصول رسیده مالک باید به اون کسی که اجازه تصرف را داده اجازه برداشت محصول را بدهد و اجرت المثل زمین را بدهد حتی اگر  متصرف را غاصب تلقی کنیم آن چیزی که در زمین کاشته برای متصرف است و حاصل دسترنج اوست .

 امکان مطالبه اجرت المثل

 اجرت المثل ایام تصرف نیز مبلغی است که  برای شخص مالک در رابطه با تصرف ملک خود توسط شخصی دیگر بدون اذن و اجازه در نظر گرفته می‌شود.

 در مقالات متعددی در رابطه با اجرت المثل ایام تصرف چیست ،محاسبه و  مطالبه آن صحبت کرده ایم.

مطلب مرتبط | مطالبه اجرت المثل ایام تصرف

آریان دادوش | مجازات تصرف عدوانی چیست ؟

 متصرف عدوانی مسئول منافع ملک مورد تصرف است خواه استیضا کرده باشد خواه نکرده باشد  پس متصرف عدوانی مسئول است و باید اجرت المثل مدتی که  ملک را تصرف نموده پرداخت نماید.

 به طور کلی اگر بخواهیم دعوا را به یک موجود زنده تشبیه نماییم دعوا با طرح دعوا شروع خواهد شد یعنی متولد می‌شود توسط روند رسیدگی و رسیدگی آن در دادگاه رشد می‌کند و در نهایت با ختم رسیدگی و صدور رای زندگیش پایان می‌یابد.

 سخن پایانی

  مجازات  تصرف عدوانی چیست که به طور یک مقاله سعی کردیم تمامی نکات مهم مربوط به این احکام و مجازات را برای شما یادآور شویم یکی از دعاوی بسیار مهم و رایج ملکی حقوقی است ،  که حتی در کتاب آیین دادرسی مدنی به طور کامل به آن اشاره شده است.

 حتماً علاوه بر این مقاله مقاله دعوای تصرف عدوانی چیست را نیز مطالعه نمایید.

 توصیه گروه حقوقی آریان دادوش به تمامی افرادی که درگیر اختلاف و یا دعوایی در رابطه با تصرف عدوانی می‌باشند این است که الزاماً با یک وکیل متخصص در زمینه تصرف عدوانی و دعاوی ملکی حقوقی  که تجربه کافی را نیز دارد مشورت نمایید .

 چرا که این مشورت برای گرفتن حقتان    و صرفه جویی در مدت زمان روند رسیدگی  کارساز خواهد بود.

 آریان دادوش با تکیه بر دانش و تجربه وکلای مجرب ملکی خود  توانسته است پیشینه موفقی را  در دعاوی حقوقی و ملکی تشکیل دهد ،  برای دریافت راهنمایی و مشورت از وکلای آریان دادوش می‌توانید با شماره‌گیری 09124184507  با ما در ارتباط باشید.

1 دیدگاه. جدید

  • سید حسین محمدی
    10 جولای 2023 02:44

    سلام خسته نباشید
    جسارتا اگر شخصی۶ ماه تصرف داشته باشه داخله یک زمین و اینکه ما توسط فقط همسایه متوجه شدیم اونجا زندگی میکرده حالا دقیقا باید چه روندی را ما پیش بریم برای شکایت تصرف عدوانی

    ممنون از پاسخگوییتان

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

 مطالب مرتبط 

برای دریافت مشاوره تلفنی از وکلای گروه آریان دادوش تماس یا از طریق پیام در ارتباط باشید.
09122491524