جرم خیانت در امانت

 جرم  خیانت در امانت چیست؟

جمله جرایم علیه اموال و موضوع ماده 674 قانون تعزیرات می باشد. موضوع این جرم اموال اشخاص می باشد که این مال بایستی از جمله اموال مادی و عینی باشد که متعلق به شخص امانت گذار می باشد. ماده 674 قانون تعزیرات چندین مورد مانند اموال منقول، اموال غیرمنقول، سفته، چک و … را به عنوان مثال هایی برای  جرم خیانت در امانت بیان نموده است.

ادامه مطلب | وکیل کیفری

خیانت در امانت
خیانت در امانت

تحقق خیانت در امانت

ضروری ترین رکن جهت تحقق ، وجود رابطه امانی بین شخص خائن و امانت گذار می باشد. شاکی بایستی در ابتدا ثابت نماید که یک رابطه امانی بین او و شخص خائن وجود داشته است، در غیر این صورت جرم خیانت در امانت تحقق نمی یابد. این رابطه امانی می تواند به طرق مختلف قانونی، قضایی، عرفی و … شکل گرفته باشد.

تحقق خیانت در امانت
تحقق خیانت در امانت

نظر قانونگذار

قانونگذار مصادیق رفتار مرتکب جرم خیانت در امانت را در چهار مورد به شرح زیر برشمرده است: استعمال، تصاحب، تلف کردن و مفقود نمودن. همچنین باید توجه داشت که خیانت در امانت از جمله جرایم مقید و نیازمند نتیجه می باشد. نتیجه مورد نیاز جهت تحقق این جرم، اضرار بزه دیده می باشد و انتفاع خائن در این خصوص شرط نیست.

مجازات

قانون تعزیرات مجازات جرم خیانت در امانت را 6 ماه تا 3 سال حبس دانسته است؛ اما از سال 1399 پس از تصویب قانون کاهش استفاده از مجازات حبس تعزیری، مجازات این جرم به حبس از 3 الی 18 ماه تقلیل یافته است. علاوه بر مجازات حبس، مرتکب خیانت در امانت موظف به رد مال و یا قیمت آن بوده و مجازات های تبعی و تکمیلی چون محرومیت از وکالت، محرومیت از سردفتری، محرومیت از نمایندگی مجلس و … را نیز به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید | قانون تعزیرات حکومتی

سخن پایانی

گروه آریان دادوش با بهره گیری از دانش متمرکز در بخش کیفری و دیگر بخش ها آرزومند است گامی در جهت ساخت جهانی عادلانه تر برداشته باشد ،امیدوارم خواندن این مقاله در رابطه با جرم خیانت در امانت به شما عزیزان کمک کرده باشد.

3 دیدگاه. جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

 مطالب مرتبط 

برای دریافت مشاوره تلفنی از وکلای گروه آریان دادوش تماس یا از طریق پیام در ارتباط باشید.
09122491524